KaynaklarEnocta Blog

Perakende Sektörüne Özel Eğitimler

Sabancı Edu ve Enocta iş birliği ile hazırlanan perakende eğitimleri kariyer geliştirme fırsatı sunuyor!

Perakende sektörü, gün geçtikçe gelişen ve farklılaşan müşteri ihtiyaçları ve özellikle teknolojinin gelişmesiyle değişen şartlara ayak uydurmayı gerektirmekte.

Eğlenceli konseptlerle akılda kalıcılığı yüksek, öğrenmeyi kolaylaştıran perakende eğitimleri sayesinde çalışanlarınız öğrendiklerini hayata geçirirken hiç zorlanmayacak. Ayrıca, çalışanların kendini değerlendirebilmesi için her dersin sonunda ara testler olacak. Tüm paket tamamlandığında oyun tabanlı bir öğrenim değerlendirme modülü olacak.

Peki, bu eğitimlerde neler var?

1. Perakende Dünyasına Hoş geldiniz :

Perakende sektöründe çalışmaya yeni başlayan ya da bir yılını doldurmamış satış danışmanları, sektörü ilgilendiren kavramları ve pratik bilgileri öğrenecek meslek jargonuna hakim olacak.

2. Mağaza Düzenleme :

Satış danışmanları; vitrinden rehbere, ışıklandırmadan, görünüme kadar tüketiciyi mağazada tutan ve mağaza ile müşteri arasında kurulacak iletişimin başlangıcını oluşturan mağaza atmosferi ile ilgili tüm önemli noktaları bire bir örneklerle görecekler. Eğlenceli bir dille anlatılan ve yaratıcı görsel konseptlerle hazırlanan eğitimde, mağazanın danışma bölümünde kamera kayıtları önünde açık olan bir dış ses, izlediği birçok önemli durumu analiz ederken öğrenmenin daha etkin olmasını sağlıyor.

3. Müşteri İlişkileri Yönetimi :

Satış temsilcilerinizin müşteri bağlılığı ve müşteri geri bildirimleri ile nasıl daha iyi ilişki yönetimi sağlayacaklarını, değişen teknolojiye ayak uydurma ve bunun için CRM kullanmanın gerekliliğini kavrayacaklar. Hikâye tabanlı ve yaratıcı çizimlerle hazırlanan perakende eğitimlerinde, çalışanlarınız tüm mahallenin sevdiği Bakkal Osman Efendi ile tanışacak ve onun müşteri ilişkilerini nasıl yönettiğini, değişen devire nasıl ayak uydurduğunu etkili ve keyifli bir öğreneme deneyimi yaşayarak öğrenecek.

4. Müşteri Davranışları :

Çalışanlarınız sekiz çeşit müşteri tipi ile tanışacak ve bu tiplerin özelliklerini örnek diyaloglar üzerinden öğrenecek ve bu sayede müşterileri daha iyi anlama ve tanıma fırsatı yakalayacak.

5. Başarılı Satış Danışmanın 8 Alışkanlığı :

Çalışanlarınız başarılı olmak için kazanması gereken alışkanlıkları, satış danışmanı Ali’nin eskiden ne gibi hatalar yaptığını ve daha sonrasında bu hataları nasıl düzelttiğini ve yeni başarılı satış danışmanı Ali’ye nasıl dönüştüğünü eğlenceli konseptler ve örnek diyaloglarla anlatan keyifli ve pratik bir perakende eğitimdir. Çalışanlarınız eğitim sayesinde; güven kurmak, ihtiyaç analizi yapmak, müşteri geliştirmek gibi birçok önemli konuyu öğrenecek ve öğrendiklerini pratiğe dönüştürmek için istek duyacak.

6. Tekstil ve Kahve Zinciri Çalışanları İçin Satış Teknikleri Eğitimi :

Tekstil ve kahve zinciri alanındaki çalışanlarınız ciro başarısını artıracak, satış tekniklerinin doğru uygulanıp uygulamamasının önemini fark edecek etkileşimli video eğitimidir. Eğitimde satış danışmanlarınız; çapraz satış, dikey satış ve alternatif satış tekniklerini örnek bir olay üzerinden deneyimleyecek, kendi hayatlarında kullanabilecekleri çıkarımlar yapabilecek ve bu sayede videolardaki etkileşimlerde öğrendiklerini pekiştirebilecek. Aldıkları geri bildirimler ile de öğrenmeleri daha akılda kalıcı olacak.

7. Satış Danışmaları için Mağaza Matematiği :

Satış danışmanlarının mağaza ve satış hedeflerini gerçekleştirirken ilişkilendirilen, bir satış danışmanının her gün karşılaştığı rakamlardır. Çalışanlarınız bu rakamların neler olduğunu ve nerelerde kullanılabileceğini yaratıcı çizimlerle hazırlanan bu perakende eğitimi sayesinde öğrenecek ve kariyer gelişimleri için önemli bir adım atmış olacak.

8. Yöneticiler için Mağaza Matematiği :

Satış yöneticisi olarak çalışanlarınız, satış performansını artırmak için kendisinden beklenenleri ve bu beklenenlerle hedeflerin gerçekleştirilirken ilişkilendirilen matematiksel kavramları öğreten bir eğitimdir.

9. Perakendede Oyunu Yönetmek :

Mağaza yöneticisi olarak çalışanlarınız çoklu roller üstlenmesi gerektiğini ve iş yaptırmanın önemini fark edecekler. Bunun yanında işi bilerek, iş yapmayı bilerek, iş yaptırmayı bilerek çalışanların performansını nasıl yöneteceklerini öğrenecekler.

Çalışanlarınızı bu zengin kurumsal eğitimler ile mutlaka tanıştırın!

Perakende eğitimleri hakkında detaylı bilgi için: info@enocta.com e-posta gönderebilirsiniz.

Perakende Sektörüne Özel Eğitimler

Benzer Bloglar

Dijital Dönüşüm
Eğitim İçerikleri
Genel
10/03/2021
Yeni PMP Sınavındaki 4 Değişiklik

Teknolojideki yenilikler ve değişen iş ortamları, proje yöneticilerinin rollerini ve hedeflerini dönüştürüyor. Bu dönüşümle birlikte Project Management Institue (PMI), Project Management Professional (PMP) sertifika sınavının içeriğini bu yılın başında değiştirdi.

Genel
24/12/2020
Farklı Öğrenme Stillerine Uygun Öğrenme Deneyimleri Yaratmak

Öğrenme şeklimizin kişiliğimize, beynimizin çalışma şekline, bulunduğumuz ortama ve kültüre bağlı olduğunu biliyor muydunuz?

Genel
12/08/2020
Değişen Dünyada Kişisel Liderlik

Kişisel liderlik, yaşamın her alanında bireysel olarak bir üst noktaya çıkmamızı sağlayan en önemli yeteneklerden. Bu yeteneğin içinde bulunduğumuz dönemde aldığı kritik hal, hayatımızın direksiyonuna nasıl geçeriz gibi birçok soruya yanıt bulduğumuz webinarımızda, Kemal İslamoğlu bizlerle buluştu.

Ürün ve Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için bize ulaşın
Teşekkürler! Kaydınız alındı.
Lütfen bilgilerinizi kontrol edin.