KaynaklarEnocta Blog

Kurumsal Hafızayı Kayıt Altına Almak

Kurumsal hafızayı korumak ve kayıt altında tutmak şirketlerin iş akışını düzenlemek için ihtiyaç duyduğu bir işlem... Yapılan toplantı çıktıları, aylar önce hazırlanan maliyet tablosu, ürün kullanım kılavuzu, şirket içi eğitim raporları ve benzer dokümanları depolamak ve gerektiğinde bulup kullanmak hayati önem taşır.

Bu kayıt işlemi için geleneksel iletişim yöntemlerinden, yeni nesil teknolojilere kadar birçok alternatif bulunuyor. Bunlar:

  1. DMS (Document Management System)
  2. E-posta Trafiği
  3. Bulut Depolama Altyapıları
  4. Anlık Mesajlaşma Uygulamaları
  5. Kurum İçi Wiki Servisi

Gelin birlikte tek tek bunların neler olduğuna göz atalım.

1. DMS (Document Management System)

Dijital ortamdaki bilgi ve belge yönetimi için geliştirilmiş bir uygulamadır. Özellikle belgelerin sınıflandırılması için kullanılır. İstenildiğinde mevcut dosyaya kolay ulaşım sağlar. Ancak şirket içi iletişimi akıcı hale getirmek ve yapılan paylaşımları kaydetmek konusunda yeterince etkili olamıyor ve bu konuda geliştirilmiş bir ara yüz sunamıyor. Enocta’nın teknoloji platform ortaklarından olan YazıyorumPRO, sunduğu kurum içi blog altyapısı ile, dokümanlara blog formatında erişebilmesine yardımcı oluyor.

2. E-posta Trafiği

Bir çalışan günde ortalama 96 e-posta alıyor ve 30 e-posta gönderiyor. E-postalar ile alınan dosyaları yeniden bulmak hatta hatırlamak bile oldukça güç. Arayüzler bize akıcı bir görünüm yerine fazlasıyla detay içeren mesajlar sunarak kullanımı zorlaştırıp dikkat dağıtabiliyor. Dijital arayüzlerdeki sadeleşme çalışmaları artık kullanıcılara pürüzsüz okuma deneyimleri sunuyor.

3. Bulut Depolama Altyapıları

Şirketler bulut bilişimin gelişmesi sayesinde bulut depolama uygulamalarından hayli faydalanıyorlar. Bulut depolama uygulamaları özellikle mobilite ile bilgiye her an kolayca ulaşım sağlıyor. Google Drive, Microsoft OneDrive, Dropbox gibi bulut depolama uygulamaları sayesinde kişiler bir belge üzerinde aynı anda farklı kullanıcılar ile düzenleme yapabiliyor ve böylece daha hızlı çalışabiliyorlar.

4. Anlık Mesajlaşma Uygulamaları

Şirketlerin genel olarak tercih ettiği Slack, Skype gibi anlık mesajlaşma uygulamaları bilgi aktarımında sıkça kullanılıyor. Ekip içi iletişimde tercih edilen bu uygulamalar anında bilgi paylaşımı için kullanılsa da depolama ya da sonradan kullanım için çok uygun olmayabilir.

5. Wiki

Wiki’ler kapsamlı bilgilere ulaşma konusunda en sık tercih edilen uygulamaların başında geliyor. Geniş çaplı kaynaklar kullanılması öğrenme amacıyla sıklıkla tercih ediliyor. Wiki’ler için internet çağının ansiklopedileri denilebilir. Wiki’ler, hem bireysel tüketiciler hem de kurumlar tarafından tercih ediliyorlar. Doküman yönetim sistemleri ile kıyasladığımızda, Wiki’ler daha az güncellenen içerikler barındırıyorlar.

Kurumsal Hafızanın Önemi

Görüldüğü üzere internetin aktarım hızlarının maksimum boyutlara ulaşması ile dijital dünyada her şey çok daha hızlı değişiyor.  Dijital çağın bu temposunu yakalayabilmek için kurumsal hafızanın aktarım hızı ve yeni içeriklerin oluşturulması kaçınılmaz.

Bilgisayarların temel görevleri devraldığı iş dünyasında herkes dijital öğelerin sunduğu avantajlardan yararlanmaya çalışıyor. Özellikle şirketler, tüm belgelere ve kayıtlara kolayca ulaşabilmek adına fiziksel belgelerini dijital ortama taşıyarak bu düzene ayak uyduruyorlar.

Kurumsal Hafızanın Yönetimi

Çalışanların deneyimlerini paylaşması, içerik ve e-postaların saklanması kurum içi bir platform olmadığı sürece çok zor. Kurumların bu sorunları için geliştirilmiş çözüm odaklı uygulaması YazıyorumPRO, kurum içi bir blog altyapısı sunuyor.

Enocta’nın iş ortağı YazıyorumPRO, içerik üretilebilmesi ve kurumsal hafızanın aktarılması için oluşturuldu. YazıyorumPRO,’nun sunduğu imkanlar ile kurumsal hafızayı korumak ve geliştirmek artık çok kolay.

YazıyorumPro ile Eğitimde Yeni Nesil İletişim

Sosyal medya, hayatımızda iletişim ve paylaşım alanı olarak hayli yer kaplıyor. İnsanlar bu tarz mecralarda düşüncelerini, bilgilerini ve hatta eserlerini paylaşabiliyorlar.

Bu yeni iletişim aracının eğitim içerisinde yer almaya başlaması yine çalışanların da eğitim için benzer bir deneyim beklentisini ihtiyaç olarak karşımıza çıkarıyor. Kurumsal eğitim profesyonelleri için de benzer bir deneyim beklentisi doğuruyor.  Bu yüzden bu iletişim aracını eğitim programları arasına alıyorlar. Elbette bu sürece entegre edilmesi gereken konular üzerinde çalışmalar yapılmalıdır.

Kurumun eğitim gelişim faaliyetleri ve kurum içi öğrenme kültürünün oluşturulması için eğitmenlerin sürekli bilgi paylaşımda bulunmaları önemlidir. Eğitim programları eğitmenlerin yazacakları blog yazılarıyla, verilerin pekiştirilmesini sağlar, farklı deneyimlerin paylaşılmasına imkan tanır.

Enocta’nın iş ortağı YazıyorumPRO tüm bu ihtiyaçlara yönelik tasarımları ve içerikleri ile kurumlara büyük katkılar sağlıyor.

YazıyorumPRO Özellikleri

İyi bir yazma ve okuma deneyimi sunan YazıyorumPRO, birbirinden önemli ve etkili özellikleri sayesinde tercih listelerinin başında geliyor.

  • EP Entegrasyonu: YazıyorumPRO, Enocta Platform’a tam entegre olarak çalıştığından tek tıkla ulaşabilir, ayrıca giriş yapmak ve ayrı bir hesap oluşturmak zorunda kalmazsınız.
  • Kullanıcı Dostu Arayüz: Çoğu sitede gereksiz, kafa karıştırıcı tonlarca şey olabilir, bunun yerine YazıyorumPRO neye odaklanmak istiyorsanız size tam olarak onu gösterir ve çok daha verimli bir çalışma alanı sunar.
  • Arama: Arama kısmından istediğiniz içeriğe kolayca ulaşmanızı sağlar.
  • Keşfetme: Tüm kategorileri görebilir, ilginizi çekebilecek yeni yazıları ve yazarları bulabilirsiniz.
  • Ana Sayfa: En son içerikleri görebilmenizi ve takip ettiğiniz kişilerin paylaşımlarına ulaşabilmenizi sağlar.
  • Alkışla & Takip Et: Yazarları takip edebilir beğendiğiniz yazıları alkışlayabilirsiniz. Profilinizde alkışladıklarım sekmesinden beğendiğiniz tüm içeriklere kolayca ulaşabilirsiniz.
  • Mobil Web Tarayıcılarında Görüntüleme: YazıyorumPRO Android ve iOS cihazlar ile uyumludur. Tüm mobil cihazlardan erişilebilir ve yazı arama, okuma ve paylaşma gibi işlemler rahatlıkla yapılabilir.
  • Raporlama: Yazılarınızın ne kadar okunduğunu, beğeni sayısını ve takipçilerinizi görebilirsiniz. Profilinizde istatistiklerim kısmından seçtiğiniz zaman aralığındaki verileri otomatik bir tabloda görebilirsiniz.

Tüm Çalışanlar için Kişisel Markalaşmanın Önemi

Günümüz kurumsal dünyasında birçok çalışanın yetenekli ve sorumluluk sahibi olmasına rağmen kendilerini istedikleri kadar gösteremediklerini biliyoruz. Kişisel reklamını iyi yapamayan, kendi kişisel markasını iyi oluşturamayan çalışanlar, başarılarının gölgesinde kalabiliyorlar. Sosyal medyada olduğu gibi çalışanların ürettikleri ve paylaştıkları ile ön plana çıkmaları Yazıyorum Pro üzerinden gerçekleşebiliyor. Böylece çalışanlar kendi sektöründe ve şirketlerinde başarılarını ve deneyimlerini başka çalışan ve işverenlere ulaştırabiliyorlar.

Süreklilik ve Tutarlılık

Şirketlerin kurumsal hafızasını yani kaynaklardan edindiklerini, çalışanlarının deneyimini ve her türlü bilgiyi dolaşımda tutmak kendini yenilemesine katkıda bulunuyor. İşten çıkmalar, yeni elemanlar, tecrübesiz çalışanlar kurumsal hafızaya kolay erişim sayesinde sorun olmaktan çıkıyor. Tüm bu verimli kayıtlar planlarında istikrarlı hareket edebilen bir şirket oluşumuna yardımcı oluyor. Şirketin imajını sağlamlaştırıyor.

Enocta ve YazıyorumPro ortaklığı ile ortaya çıkan ürünümüz hakkında daha fazla bilgi edinmek için bize ulaşın. Kurumsal hafızanızı, rakiplerinizden çok daha önde olarak, zamanı ve dijital dünyayı yakalamış ve ileriyi hedefleyen bir şirkete dönüşmek için kurumsal çevrimiçi eğitim platformu olan Enocta tecrübesiyle yeniden yapılandırın.

Kurumsal Hafızayı Kayıt Altına Almak

Benzer Bloglar

Dijital Dönüşüm
Eğitim İçerikleri
Genel
10/03/2021
Yeni PMP Sınavındaki 4 Değişiklik

Teknolojideki yenilikler ve değişen iş ortamları, proje yöneticilerinin rollerini ve hedeflerini dönüştürüyor. Bu dönüşümle birlikte Project Management Institue (PMI), Project Management Professional (PMP) sertifika sınavının içeriğini bu yılın başında değiştirdi.

Genel
24/12/2020
Farklı Öğrenme Stillerine Uygun Öğrenme Deneyimleri Yaratmak

Öğrenme şeklimizin kişiliğimize, beynimizin çalışma şekline, bulunduğumuz ortama ve kültüre bağlı olduğunu biliyor muydunuz?

Genel
12/08/2020
Değişen Dünyada Kişisel Liderlik

Kişisel liderlik, yaşamın her alanında bireysel olarak bir üst noktaya çıkmamızı sağlayan en önemli yeteneklerden. Bu yeteneğin içinde bulunduğumuz dönemde aldığı kritik hal, hayatımızın direksiyonuna nasıl geçeriz gibi birçok soruya yanıt bulduğumuz webinarımızda, Kemal İslamoğlu bizlerle buluştu.

Ürün ve Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için bize ulaşın
Teşekkürler! Kaydınız alındı.
Lütfen bilgilerinizi kontrol edin.