KaynaklarEnocta Blog

Eğitimde Metaverse ve E-Öğrenme Dünyası

Hepimiz artık yepyeni bir dünya ile karşı karşıyayız. Tam yeni bir konuya kulak kesilirken hemen ardından hızlıca yepyeni bir şeyler hayatımıza girmeye başlıyor ve yeni dijital dönüşüm kavramları ile karşı karşıya kalıyoruz. Şimdilerde ise “metaverse” kelimesi öylesine popüler oldu ki kripto para ve NFT’den sonra bu aralar en çok söylenen kelimelerden biri haline gelmeye başladı. Durum böyle olunca eğitimde metaverse kavramı da dillerde dolanmaya başladı.

Görsel Telif: Unreal Engine, Shutterstock

Öncelikle bu hızlı dünyanın tanımını yaparak başlayalım ve yakından inceleyelim.

Evet, herkesin dilinde ve hem fikir olduğu şekilde bu kavram “tam bir dijital Rönesans!”

Metaverse Nedir?

Kelime olarak meta (ötesi), universe (Evren)anlamlarını taşır. Bu terim için ise dijital platform ve araçların bir arada olduğu bir sanal evren, evren ötesi tanımı yapılabilir.

Peki bu dünya da neler var, neler yapılabilir?

Öncelikle bu sanal evrende var olmak için kendinizin bir sanal kopyasını/ikizini/avatarını/kimliğinizi oluşturmanız gerekiyor. Bireysel olarak yapabileceğiniz bu işlemleri kurumunuz için de uygulayabilirsiniz. Bu sayede tıpkı bilim kurgu filmlerindeki gibi eş zamanlı olarak gerçek hayatta yaptığınız hemen hemen her şeyi yapabilir. Örneğin; sanal dünyalarda gezinebilir, arazi alabilir, alışveriş yapabilir, toplantılara katılabilir, konserlere gidebilir ya da sosyalleşebilirsiniz. Kurumsal tarafını düşününce network kurabilir veya iş birlikleri yapabilirsiniz. Üstelik eğitimde metaverse ile eğitim sektörünü daha ileri bir seviyeye taşıyabilirsiniz.

Belki ileride gerçekten işin içine “bilinç” ve “duygu”larımızda dahil olabilir mi?

Metaverse neden bu kadar popüler?

Popüler olmasının sebepleri, yeni dijital dünyaya uyum mu, bir heves mi, dilimizde dolanırken bizi akıllı ve yenilikçi göstermesi mi, köşeyi dönmek mi, popüler olduğu için trend trenini kaçırmamak mı? Bu soruların cevapları birey ve kurum olarak birbirinden farklı olacaktır elbette. Fakat hepsinin sonunda bir gerçek var ki: “Metaverse” bir balon değil. Bazı noktaların ucu açık görünse de yıllar içerisinde kullanımı ve cazibesini artıracağına emin olabiliriz. Bakarsınız 90’ların sanal yumurtaları bile geri dönebilir. Sanal aile, sanal çocuk düşününce ucu bucağı yok gibi… Burada her şey hayal gücümüz kadar olabilir.

Özellikle bazı sektörler için bu sanal evren, fikri dönüştürme ve fayda sağlama süresini bir tık daha hızlı gerçekleştirmesini sağladı. Moda (Karakter Giyimleri), E-Ticaret (Sanal Alışveriş) gibi. En önemlisi eğitimde metaverse kullanımı ile çevrimiçi olarak sunulan e-öğrenme dünyasının bu evrene adaptasyonu çok daha elverişli ve kolay.

Meta dünyanın “deneyim” odaklı olması “etkileşim” içermesi en büyük artılarından biri elbette. Bu sayede simüle edilmiş sanal sınıflar, çevrimiçi katalog, oyunlaştırma, webinarlar yapabilir veya eğitim içeriğine kullanıcılarınızın hem görsel hem de işitsel etkileşimlerle dahil olmasında ve pekiştirilmesinde fayda sağlayabileceği ön görülebilir. Eğitimde metaverse ile e-öğrenme etkinlikleri düzenleyebilir kurumlar arası iletişim ve network kurabilirsiniz.

Bu evrene tek bir cihaza bağlı olmadan “deneyimleme” ayrıcalığı ile her cihazdan kullanıcılarınıza özellikle sağlamak istediğiniz eğitimlerinize hemen erişim sağlayabilirsiniz.

Kurumsal çevrimiçi eğitim imkanı sunan Enocta ile kurumunuzun akademisini kurabilir ve farklı şubelerden çalışanlarınızı bir araya getirebilirsiniz. Burada akademiniz için yapabilecekleriniz, kurumunuzun esnekliği ve hayal dünyası kadar büyütülebilir.

Eğitimde Metaverse ve E-Öğrenme Dünyası

Benzer Bloglar

Dijital Dönüşüm
Eğitim İçerikleri
Genel
10/03/2021
Yeni PMP Sınavındaki 4 Değişiklik

Teknolojideki yenilikler ve değişen iş ortamları, proje yöneticilerinin rollerini ve hedeflerini dönüştürüyor. Bu dönüşümle birlikte Project Management Institue (PMI), Project Management Professional (PMP) sertifika sınavının içeriğini bu yılın başında değiştirdi.

Genel
24/12/2020
Farklı Öğrenme Stillerine Uygun Öğrenme Deneyimleri Yaratmak

Öğrenme şeklimizin kişiliğimize, beynimizin çalışma şekline, bulunduğumuz ortama ve kültüre bağlı olduğunu biliyor muydunuz?

Genel
12/08/2020
Değişen Dünyada Kişisel Liderlik

Kişisel liderlik, yaşamın her alanında bireysel olarak bir üst noktaya çıkmamızı sağlayan en önemli yeteneklerden. Bu yeteneğin içinde bulunduğumuz dönemde aldığı kritik hal, hayatımızın direksiyonuna nasıl geçeriz gibi birçok soruya yanıt bulduğumuz webinarımızda, Kemal İslamoğlu bizlerle buluştu.

Ürün ve Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için bize ulaşın
Teşekkürler! Kaydınız alındı.
Lütfen bilgilerinizi kontrol edin.