Eğitimde Oyunlaştırma

Öğrenmek, yoğun iş temposuna sahip çalışanların boş zamanlarını değerlendirmek için tercih edecekleri ilk seçenek olmayabilir. Peki bunu değiştirmek ister misiniz? Eğitimde oyunlaştırma, diğer eğitim türlerine göre çok daha fazla ilgi görür. Ayrıca oyunlaştırma sayesinde eğitimin tamamlanma oranı oldukça yüksektir. Oyunlaştırma ile sağlanan kalıcı öğrenme, çalışanların eğitimlerine tam olarak konsantre olabilmelerini sağlar.

Demo istiyorum!

2 Adımda sizi yeni çağa hazırlayacak, dijital öğrenme platformu ve Türkçe dijital eğitim kaynağı aboneliği!

Eğitimde Oyunlaştırmanın Teknik Yönleri Nelerdir?

Bilinen teknik yönler aşağıdaki gibidir:

  • Anlık Geri Bildirim: Oyunlaştırma sayesinde katılımcılar kendi ilerlemeleri hakkında anlık geri bildirim alabilir.
  • Ödüller: Oyunlaştırma tekniğinin temellerinden biri ödüllerdir. Bu açıdan katılımcılar katıldıkları eğitimleri tamamladıkları zaman ödüller kazanabilir. Bu sayede katılımcıların daha aktif olması ve öğrenme konusunda gönüllü olması sağlanabilir.
  • İş Birliği: Oyunlaştırmanın eğitime dahil edilmesi ile katılımcıların iş birliği yapması ve bilgi paylaşması sağlanır.

Enocta Katalog Nedir?

Enocta Katalog, çalışanların tüm gelişim süreçleri için yararlanabilecekleri binlerce Türkçe dijital eğitimden oluşan özgür ve özgün bir gelişim kaynağıdır. Kurumları geleceğe taşıyacak yeteneklerin gelişimini desteklemek ve çalışanlara 21. yy becerilerini kazandırmak amacıyla hazırlanmıştır.

Üyelik Paketleri Nelerdir?

Enocta katalog abonelik modelinde iki farklı katalog türü yer alır.
Basic
4700’e yakın içerik
Kurumun temelde ihtiyaç duyacağı, hem özel hem de iş hayatı için gerekli olabilecek, ana konuları ve yetkinlikleri kapsar.
Premium
6200’e yakın içerik
Basic Katalog içerisindeki eğitimlere ek olarak, hazır öğrenme deneyimleri haline getirdiğimiz gelişim yolculukları; liderlik eğitimleri ve yenilikçi öğrenme yöntemleri ile hazırlanmış eğitimleri kapsar.

Eğitimde Oyunlaştırmanın Psikolojik Yönleri Nelerdir?

Eğitimde oyunlaştırmanın psikolojik yönleri aşağıdaki gibidir:

  • Eylemler Üzerinde Tam Kontrol: Oyunlaştırma ile katılımcılar eğitime katılmaya gönüllü olur. Katılımcıların eylemleri üzerinde tam kontrol sağlamaları sonucunda ise motivasyonları yüksek olur.
  • İyi Tavrı Pekiştirme: Oyunlaştırma ile katılımcılar, katıldıkları eğitim sonralarında bir ödül kazanabilir. Bunun sonunda ise katılımcıların iyi tavırları pekiştirilir.
  • Başarı Hissi: Başarı hissi, insanlar için psikolojik olarak güçlü bir itici faktördür. Bu açıdan oyunlaştırma ile başarı hissi tetiklenir.
  • Dopamin Üretimi: Oyunlaştırma ile katılımcıların başardıkları bir davranışları için pozitif geri bildirim verilir ve bu, beyinde dopamin salgılanmasını sağlar. Salgılanan bu dopamin ise ödüllendirme için kişinin motivasyonunda önemli bir rol oynar.

Sorularınız mı var?

Kampanyamız ile ilgili soruları inceleyebilir, diğer sorularınız için bize tüm destek kanallarımızdan ulaşabilirsiniz.
Eğitimde Oyunlaştırma Nedir?
Eğitimde Oyunlaştırma Nasıl Yapılır?
Eğitimde Oyunlaştırmanın Amacı Nedir?
Eğitimde Oyunlaştırma Öğeleri Nelerdir?
Eğitimde Oyunlaştırma Neden Kullanılmalı?‍