KaynaklarEnocta Blog

Enocta, Kurumlarda Yetkinlik Yönetimine Neler Katıyor ?

Kurumlarda kişilerin çalıştıkları ya da çalışacakları pozisyona göre sahip olmaları gereken, bilgi, birikim, tutum, davranış ve kabiliyetlerin, yani aslında yetkinlik yönetiminin önemini artık hepimiz biliyoruz. Bu yazıda video eğitim portalı olarak verdiğimiz hizmetlerle ve eğitimlerimizle, kurumlarda yetkinlik süreçlerine nasıl maksimum faydalı katkılar yaptığımızı paylaşmak istiyoruz.

Enocta’nın Kurumsal Yetkinlik Yönetimine Katkıları

Enocta Eğitim Mimarisi içerisinde yer alan “Enocta Eğitim Platformu” ve “Enocta Eğitim Kataloğu” bütünüyle kurumların yetkinlik yönetimlerine katkı amacıyla geliştirilmiştir. 1998’den bu yana işbirliği içerisinde olduğumuz büyük ve kobi ölçekli kurumların Enocta’ya bu anlamda katkıları küçümsenemeyecek ölçüdedir.

Enocta Eğitim Platformu, yetkinliklerin geliştirilmesi ve takibi için;

  • Kurum içerisindeki tüm e-eğitim etkinliklerinin yürütülmesini,
  • Eğitim tanımlarının yapılmasını,
  • Personel tanımlarının yapılmasını,
  • Eğitimlerin personellere atanmasını,
  • Sınavların yapılabilmesini,
  • Eğitim ve sınav katılım kurallarının belirlenebilmesini,
  • Eğitimler içerisinde puan toplayarak eğitim takibindeki başarının belirlenebilmesini,
  • Eğitim ile sınav taraflarında katılım ve başarı durumlarının netleştirilmesini,
  • Yürütmeye, takip etmeye ve raporlamaya yarayan sistemdir.

Enocta Eğitim Kataloğu, farklı yetkinliklerin oluşması için;

  • “Konu Uzmanları” tarafından yazılmış içeriklerin “Eğitim Teknologları” tarafından senaryolaştırılıp e-eğitim içeriği haline getirilmesi,
  • Grafiker ve illüstratörler tarafından grafik çizim ve karakterlerin oluşturulması,
  • Yazılımcılar tarafından canlandırmaların, animasyonların oluşturulması,
  • Uzman seslendirmeciler tarafından eğitim seslendirmelerinin tamamlanması ile vücuda gelen yetkinlik eğitimlerinden oluşmaktadır.

Enocta Kataloğu’nda yer alan Profesyonel Gelişim Eğitimleri;

49% oranında “Çalışanlar”, 34% oranında “Orta Düzey Yöneticiler”, 17% oranında “Üst Düzey Yöneticiler” için tasarlanmış içerikleri barındırmaktadır (bkz Şekil E.1).  Hem “Çalışanlar” hem de “Orta Düzey Yöneticiler” için ya da hem “Orta Düzey Yöneticiler” ve hem de “Üst Düzey Yöneticiler” için tasarlanmış eğitim içerik parçaları da bulunmaktadır.

Kurumlarda çalışan personelin organizasyondaki yeri ile uyumlu yetkinlik eğitimlerini geliştirirken, eğitim içeriklerinin çalışılan departman bazında da etkili olmasına özen gösteriyoruz.

Yetkinlik Yönetimi Algoritması içerisinde, kurumların “Çalışanın Organizasyondaki Yeri” ve “Departmanı” haricinde “Edinilmesi Gereken Yetkinlikler” bazında da süreci hızlandırıcı çalışmalara ihtiyaç duyduklarını biliyoruz. Buradan hareketle örneğin “İlişki Kurma” ile ilgili en az 40, “Sonuç Alma ve Sonuç Odaklılık” ile ilgili en az 35, “Etki Yaratma ve İkna Etme” hakkında 40’a yakın, “Sözlü İletişim ve Dinleme Becerileri” kapsamında 35’den fazla eğitim içeriğimiz bulunmakla birlikte genel olarak yetkinlik bazlı eğitim içeriklerimiz için aşağıdaki tabloya bakabilirsiniz.

Birlikte çalıştığımız kurumlarda: “Enocta Eğitim Platformu ve Enocta Katalog Eğitimleri” hangi aşamalarda kullanılabiliyor:

  • Kurumsal Eğitim Planlama
  • İşe Alım
  • Performans Yönetimi
  • Terfi
Enocta, Kurumlarda Yetkinlik Yönetimine Neler Katıyor ?

Benzer Bloglar

Dijital Dönüşüm
Eğitim İçerikleri
Genel
10/03/2021
Yeni PMP Sınavındaki 4 Değişiklik

Teknolojideki yenilikler ve değişen iş ortamları, proje yöneticilerinin rollerini ve hedeflerini dönüştürüyor. Bu dönüşümle birlikte Project Management Institue (PMI), Project Management Professional (PMP) sertifika sınavının içeriğini bu yılın başında değiştirdi.

Genel
24/12/2020
Farklı Öğrenme Stillerine Uygun Öğrenme Deneyimleri Yaratmak

Öğrenme şeklimizin kişiliğimize, beynimizin çalışma şekline, bulunduğumuz ortama ve kültüre bağlı olduğunu biliyor muydunuz?

Genel
12/08/2020
Değişen Dünyada Kişisel Liderlik

Kişisel liderlik, yaşamın her alanında bireysel olarak bir üst noktaya çıkmamızı sağlayan en önemli yeteneklerden. Bu yeteneğin içinde bulunduğumuz dönemde aldığı kritik hal, hayatımızın direksiyonuna nasıl geçeriz gibi birçok soruya yanıt bulduğumuz webinarımızda, Kemal İslamoğlu bizlerle buluştu.

Ürün ve Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için bize ulaşın
Teşekkürler! Kaydınız alındı.
Lütfen bilgilerinizi kontrol edin.