KaynaklarEnocta Blog

Değişen Dünyada Kişisel Liderlik

Kişisel liderlik, yaşamın her alanında bireysel olarak bir üst noktaya çıkmamızı sağlayan en önemli yeteneklerden. Bu yeteneğin içinde bulunduğumuz dönemde aldığı kritik hal, hayatımızın direksiyonuna nasıl geçeriz gibi birçok soruya yanıt bulduğumuz webinarımızda, Kemal İslamoğlu bizlerle buluştu.  

Kemal İslamoğlu, YTÜ Makine Mühendisliği lisans eğitiminin ardından Londra’da işletme ve pazarlama üzerine eğitim aldı. Londra’da 1 yıl turizm sektöründe çalıştıktan sonra Türkiye’de Michelin Lastikleri'nde farklı görevlerde çalıştı; bu süreçte çeşitli ülkelerde eğitimler verdi ve aldı. Uzun yıllardır tecrübesini ve bilgisini birçok kuruluşa aktaran Kemal İslamoğlu’yla gerçekleştirdiğimiz webinarı sizler için özetledik.

Liderlik; Kemal İslamoğlu’nun en sevdiği tarifiyle: etrafındakiler için pozitif bir değişime önayak olabilen kişi anlamına geliyor. Bu tarif aynı zamanda, yapıcı ve yıkıcı liderleri ayıran; liderliği organizasyon şemalarındaki 8-10 koltukla sınırlamıyor. Kemal İslamoğlu bu tariften sonra sözlerine UNESCO, WHO ve UNICEF’in bir araya gelerek ortaya koyduğu, bireysel sorumluluğu öne çıkarak 10 temel yetenekten bahsederek devam ediyor. Öz farkındalık, bilinçli farkındalık, yılmazlık, yapılandırılmış düşünce, problem çözme, iletişim, yaratıcı düşünme, empati, karar verme ve kişiler arası ilişkiler aslında hayatın hemen hemen her aşamasında fark yaratan unsurlar.

“Konfor alanımız”; becerilerimizi refleks seviyesinde kullanabildiğimiz ve hiç risk almadığımız bir bölge.

Pandemi sürecinde bu konfor alanımız daraldı, buradaki eski becerilerimiz yeterli gelmemeye başladı. Bu noktada Kemal İslamoğlu, en önemli becerilerini ve yetkinliklerini gerilim alanının panik alanına yaklaştığı yerlerde deneyimlediğini dile getiriyor.  

Dolayısıyla hayatımızın direksiyonuna geçmek ve kişisel liderlik; gerilim alanının panik alanına yakın kısmıyla ilgili. Liderliğin 4 basamağı var, Kemal İslamoğlu 26 yıldır genellikle 3. ve 4. basamaktaki beyaz yakalı, takımlara ve organizasyonlara liderlik eden kişilerle çalıştığını söylüyor. Birçok insanın yaptıkları çalışmalarla ileri gidememesi veya azınlığın bu araçları kullanarak davranış değişikliği göstermesini en üst iki basamakla ilişkilendiriyor. Bunlar:

  1. Kişisel,
  2. Diğerlerine,
  3. Takımlara,
  4. Organizasyonlara liderlik etmek.

Kemal İslamoğlu, kişisel liderler olma yolunda cevaplamamız gereken 3 soruya dikkat çekiyor. Bu sorulardan ilki: “Yaptıklarımızı ne için yapıyoruz?”; ikincisi: “Yaşam kalitemi ne belirliyor?”, üçüncüsü ise: “Olabileceğimin en iyisi olmamın, kendi kapasitemi maksimum kullanabilmenin önündeki engel ne?”. Bu sorulara cevap verebiliyorsak, hayatımızın direksiyonunda; kişisel liderler olduğumuzu belirtiyor. 

Webinar kaydımızın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Enocta olarak, Kemal İslamoğlu ile birlikte tasarladığımız Kişisel Liderlik Gelişim Programı, webinarda bahsedilen konuları derinlemesine işleyen bir gelişim yolculuğu.

Kişilerin kendisini tanımasını ve, hayatlarının direksiyonuna geçmesini amaçlıyor. Dört modülden oluşan programımızın, ilk modülü, farklı çalışmalar ve envanterlerle kişisel farkındalığımızı arttırmakla ilgili. İkinci modül, başkalarını tanıyıp etkilemeyi anlatıyor. Kemal İslamoğlu, bu programı oluştururken Enocta kataloğunda karşılaştırdığı Geri Bildirim Simülasyonunu da bu modüle özellikle eklediğini belirtiyor. Üçüncü ve dördüncü modüller, iş hayatında insan yönetmeye kendini hazırlayan bireylere yönelik içerikler barındırıyor.  

Program’la ilgili daha detaylı bilgi almak ve demo talep etmek için buraya tıklayın!

Değişen Dünyada Kişisel Liderlik

Benzer Bloglar

Dijital Dönüşüm
Eğitim İçerikleri
Genel
10/03/2021
Yeni PMP Sınavındaki 4 Değişiklik

Teknolojideki yenilikler ve değişen iş ortamları, proje yöneticilerinin rollerini ve hedeflerini dönüştürüyor. Bu dönüşümle birlikte Project Management Institue (PMI), Project Management Professional (PMP) sertifika sınavının içeriğini bu yılın başında değiştirdi.

Genel
24/12/2020
Farklı Öğrenme Stillerine Uygun Öğrenme Deneyimleri Yaratmak

Öğrenme şeklimizin kişiliğimize, beynimizin çalışma şekline, bulunduğumuz ortama ve kültüre bağlı olduğunu biliyor muydunuz?

Genel
12/08/2020
Değişen Dünyada Kişisel Liderlik

Kişisel liderlik, yaşamın her alanında bireysel olarak bir üst noktaya çıkmamızı sağlayan en önemli yeteneklerden. Bu yeteneğin içinde bulunduğumuz dönemde aldığı kritik hal, hayatımızın direksiyonuna nasıl geçeriz gibi birçok soruya yanıt bulduğumuz webinarımızda, Kemal İslamoğlu bizlerle buluştu.

Ürün ve Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için bize ulaşın
Teşekkürler! Kaydınız alındı.
Lütfen bilgilerinizi kontrol edin.