KaynaklarEnocta Blog

Bulut Tabanlı Eğitim ile Öğrenmenin Geleceği

Teknoloji hızla değişiyor. Bulut tabanlı öğrenme ile eğitimin geleceği de gelişmeye devam ediyor. Teknoloji işlerin her zamankinden daha hızlı gelişmesini sağladığından iş dünyasında rekabet avantajı ve uzun vadeli başarı oluşturma yönüyle sürekli eğitim kritik bir öneme sahiptir. Ancak aynı teknoloji, işletmenizin her zamankinden daha kolay, daha hızlı ve çok daha uygun bütçelere daha etkili öğrenme ortamları oluşturmasına da destek olabilir.

Onca seçenek arasında büyüyen işletmeniz için doğru öğrenme platformunu seçme konusunda kararsız kalmış olabilirsiniz. Enocta’nın sizler için sunduğu birçok avantajı, esnekliği ve rahatlığı barındıran bulut tabanlı öğrenme teknolojileri, kuruluşların gönül rahatlığıyla başvurabileceği harika bir çözümdür.

Bulut Tabanlı Öğrenme Nedir?

Dijital bir bulutta sanal şekilde gerçekleşen öğrenme deneyimini ifade eden bulut tabanlı öğrenme, birçok e-öğrenme yazılım türünden biridir. Çalışanların ve müşterilerin platforma internet bağlantısı bulunan her yerden erişmesine imkân verir. Üstelik herhangi bir donanım ya da yazılım eklentisi de gerektirmez. Tüm veri ve bilgiler bulutta saklanır. Bu sayede Learning Management System (LMS) adıyla da bilinen öğrenme yönetim sistemi, Wi-Fi özellikli herhangi bir mobil cihazdan da kullanılabilir. LMS tüm uyum, düzenleme veya göreve başlama eğitimi içeriğinin ayrıntılarını sunar, izler ve kaydeder.

Bulut Tabanlı Öğrenmeye Nasıl Başlayabilirsiniz?

Bulut tabanlı öğrenme içeriği oluşturmaya karar verirken özel eğitim içerikleriyle Enocta size önemli ölçüde yardımcı olabilir. Yazma aracı; bulut tabanlı içerik hazırlama işlevleri sunmanın yanı sıra içeriğinizi doğrudan platformda saklama avantajı da sunar. Böylelikle hazırladığınız içeriğinizi öğrencilerinize dağıtmak için ayrı bir LMS'ye ihtiyaç duymazsınız. Öğrencilerinizin sonuçlarını araç üzerinden kolayca takip edebilirsiniz. Sistem kapsamındaki veriye dayalı iç görüler, öğrencilerinizin kursunuzu nasıl algıladıklarını anlamanıza destek olarak genel öğrenme deneyimini iyileştirmek için stratejik değişiklikler yapmanızı da kolaylaştırır.

Bulut tabanlı bir yazma aracıyla içeriğinizde güncellemeler yapmak her zaman çok kolaydır. Her değişiklik yaptığınızda bağlantıyı yeniden paylaşmanıza da gerek yoktur. Değişikliklerinizi yayınladığınızdan emin olun ve öğrencilerinizi çalışmalarınızın en son sürümüyle ilgilenmeleri için haberdar edin.

Neden Kullanmalıyız?

Günlük hayatımızda farkında olmasak da aslında düzenli olarak bulut bilişimi kullanıyoruz. E-posta göndermek, müzik dinlemek, TV ya da film izlemek, oyun oynamak veya dosyaları depolamak gibi birçok çevrim içi hizmet içinden herhangi birinden yararlanıyorsak tüm bunların temelinde bulut bilişim servisleri yer alıyor. Bu servislerden yararlanmak için birçok sebebimiz var. Bu servisler:

- Konumdan ve cihazdan bağımsız erişim imkânı sunar.

- Ekiplerin gelişimine katkıda bulunarak onları başarılı olmaları için güçlendirir.

- Kurumlara esneklik sunarak ölçeklenebilirlik avantajı sağlar.

Bulut tabanlı bilişim sistemi, işletmelerin hayatını önemli ölçüde kolaylaştıran bir teknolojidir. Bu teknolojiyle işletmeler hem zamandan hem de bütçelerinden tasarruf edebilirler. Özellikle BT departmanları da bu teknoloji sayesinde çok daha yenilikçi ve etkili araçlar geliştirebilir, iş süreçlerini kolaylıkla optimize edebilirler. Bunun yanı sıra BT sektöründe gerçekleşen inovasyonlar, iş gücünü destekleyerek gelirin artmasına katkıda bulunur.

Bulut Tabanlı Öğrenmenin Avantajları Nelerdir?

Bulut tabanlı öğrenmenin hem kurumlar hem de kişiler için sayısız faydası vardır:

- Bir LMS kullanmanın temel faydalarından biri, çalışanlarınız arasında bilgi ve becerilerin büyümesi ve gelişmesidir.

- Kurulumundan kullanımına ve güncellenmesine kadar her bir adımı kolaydır. Bu platformlar, birbirinden farklı cihazlara sahip çeşitli öğrenciler için oluşturulduğundan dolayı arayüz genellikle kullanıcı dostudur ve başlangıç için yeterli kaynakları içerir.

- Kullanıcılara, kişisel bilgisayarlara bağlı kalmadan tüm verilerine diledikleri zaman diliminde istedikleri konumdan erişme konforu sunar. Böylelikle sürekli açık bir çalışma ortamı rahatlığı sağlayarak uzaktakilerle de gerçek zamanlı bir iş birliği oluşmasına katkıda bulunur.

- Bulut tabanlı LMS yazılımı sizinle birlikte büyümek üzere tasarlanmıştır; siz kişi ve eğitim eklediğinizde bu değişime uyum sağlayabilir.

- Eğitmenlerin kodlamaya ya da teknik ekip kurmaya zaman harcamadan hızlı bir şekilde

eğitime başlamalarına ve ders sunmalarına olanak sağlar. Aynı zamanda eğitmenler, içeriklerini çeşitli dosya formatlarında hazırlayıp diledikleri zaman platforma yükleyebilirler.

- Bu sistemler bir abonelik modeli kullanır. Yeni çalışanlar eklediğiniz zaman onları aboneliğinize dahil edebilirsiniz. Kurumunuzun ihtiyaçları artsa bile yeni programlar satın almanıza ya da daha fazla yazılım yüklemenize gerek yoktur. Mevcut eğitim programınıza kolayca kurs ya da sertifikalar eklemeniz mümkündür.

Bunların dışında bulut tabanlı öğrenmenin avantajları şu şekilde sıralanabilir:

1. Uzaktan Öğrenmeyi Kolaylaştırır

Özellikle Covid-19 salgınının bir sonucu olarak kuruluşlar için uzaktan öğrenmeye yönelik teknolojiler daha önemli hâle gelmeye başladı. Bulut tabanlı öğrenme platformları, bu süreci fazlasıyla kolaylaştıran teknolojilerdir. Örneğin; öğrenme içeriklerinin ve öğrenme sistemlerinin birbirleriyle konuşmasına izin veren Tin Can da uzaktan öğrenmeye yardımcı olur. Eğitmenler, içeriklerini bir yazma aracında oluşturduktan sonra bunları bulut tabanlı bir LMS'de saklayabilir ve paylaşabilirler. Bu sayede öğrenciler, içeriğe uzaktan rahat şekilde erişmekle kalmaz, eğitmenler de onların tüm ilerlemelerini gerçek zamanlı olarak takip edebilirler.

2. Her Cihaz İçin Erişilebilir

Bulut tabanlı öğrenme içeriğine internete bağlı olan tüm cihazlardan kolaylıkla erişim sağlanabilir. Bu, hem öğrenenler hem de eğitmenler için büyük avantajdır. Çevrim içi öğrenme, bilindiği gibi genel olarak masaüstünde gerçekleşir. Ancak akıllı telefonlar ve tabletler, öğrencilerin içeriklere diledikleri cihazdan erişmesine olanak tanır.

Ayrıca eğitmenler de içerik hazırlama sürecinden faydalanabilirler. Öğrenme içeriği çevrim içi olarak depolandığında eğitmenler, ilgili materyallerini bir cihazda hazırlamaya başlayarak süreci farklı bir cihazda devam ettirebilirler. Bu ayrıcalık ister ofis ister ev ortamında içerik oluşturanlar veya hazırlayanlar için özellikle fayda sağlar.

3. Etkileşimli Öğrenmeyi Artırır

Bulut tabanlı öğrenme ortamları, kullanıcılarına etkileşimli bir öğrenme deneyimi sunar. Örneğin; sınavlara boşluk doldurma alıştırmaları ve etkileşimli resimlerden çok daha fazlasını eklemenize olanak tanır. Bu özellikler, öğrencilerinizi aktiviteye katılmaya davet ederek ilgilerini çekmeye yarayan bazı bulut tabanlı öğrenme örnekleridir. Etkileşim olmadan çevrim içi bir öğrenme deneyimi sunmayı hedef edinen içerik, sıradan bir PowerPoint slaytı şeklinde görünebilir. Kısacası bir geliştirme aracı kullanmanız önemlidir.

4. Veriler Sürekli Yedeklenir

E-öğrenme içeriği bulutta depolandığı zaman içeriğiniz anlık olarak yedeklenir. Yani bilgisayarınız tüm dosyalarınızı tehlikeye atacak şekilde çökse bile bulut tabanlı öğrenme sistemi, içeriğinizin çevrim içi olarak güvenle saklanmasını sağlar. Erişmek için ihtiyacınız olan şey yalnızca internete bağlı başka bir cihazdır.

5. Gelişmiş Güvenlik

Bulut tabanlı LMS'ler, daha iyi şifrelenmiş ve kullanımı daha güvenli platformlarda emniyetli biçimde saklanırlar. Dolayısıyla kullanıcılar, verilerinin kaybolması veya çalınması konusunda endişelenmeden bilgi ve fikir paylaşmalarında bulunabilirler. Güvenliği daha da geliştirmek için bazı LMS'ler, yöneticilerin SSL'leri zorunlu kılarak tüm bağlantıların güvenli olduğunu belirtir.

6. Yönetim Gerektirmez

Bulut tabanlı öğrenme sistemi, kurumunuzun donanım sistemine herhangi bir yazılım yüklenmesini gerektirmez. Yazılım, öğrenme yönetim sistemi sağlayıcısı tarafından yönetilir. Yapmanız gereken şey sadece oturumu açmak, kurs içeriğinizi hazırlamak ve süreci etkin yönetmektir.

7. Artırılmış Depolama

Bulut tabanlı öğrenmenin avantajlarından biri de artırılmış depolama sunmasıdır. Görüntüler ve içerik dahil olmak üzere bütün verileriniz direkt LMS'ye yüklenecek ve cihazlarınızda ya da sabit sürücülerinizde kolaylıkla açılacaktır. Aynı zamanda hem ortak çalışanlar hem de içerik oluşturucular, uzak sunucularda depolanan bilgileri dosya veya hesap boyutu hakkında herhangi bir sorun yaşamadan kolaylıkla paylaşabilirler.

Bulut Tabanlı Eğitim ile Öğrenmenin Geleceği

Benzer Bloglar

Dijital Dönüşüm
Eğitim İçerikleri
Genel
10/03/2021
Yeni PMP Sınavındaki 4 Değişiklik

Teknolojideki yenilikler ve değişen iş ortamları, proje yöneticilerinin rollerini ve hedeflerini dönüştürüyor. Bu dönüşümle birlikte Project Management Institue (PMI), Project Management Professional (PMP) sertifika sınavının içeriğini bu yılın başında değiştirdi.

Genel
24/12/2020
Farklı Öğrenme Stillerine Uygun Öğrenme Deneyimleri Yaratmak

Öğrenme şeklimizin kişiliğimize, beynimizin çalışma şekline, bulunduğumuz ortama ve kültüre bağlı olduğunu biliyor muydunuz?

Genel
12/08/2020
Değişen Dünyada Kişisel Liderlik

Kişisel liderlik, yaşamın her alanında bireysel olarak bir üst noktaya çıkmamızı sağlayan en önemli yeteneklerden. Bu yeteneğin içinde bulunduğumuz dönemde aldığı kritik hal, hayatımızın direksiyonuna nasıl geçeriz gibi birçok soruya yanıt bulduğumuz webinarımızda, Kemal İslamoğlu bizlerle buluştu.

Ürün ve Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için bize ulaşın
Teşekkürler! Kaydınız alındı.
Lütfen bilgilerinizi kontrol edin.