İş Sağlığı ve Güvenliği, M.Ö. 400’lü yıllarda Hipokrat’ın kurşunun zararlı etkilerini ortaya çıkarması ile başlıyor. Her ne kadar o dönemki çalışmalarında Hipokrat madencilerin dikkatli olması gerektiğini belirttiyse de, iş sağlığı dediğimiz kavram, 1800’lerde İngiltere’de ciddiye alınana kadar, büyük şekilde iş dünyasını etkilemedi.
O günden bugüne, birçok şey değişti.
İş sağlığı ve güvenliği konusunun ne kadar önemli olduğu artık toplum nezdinde daha yüksek bilinirliğe sahip; bu sayede sektörde daha düşük riskli makineler kullanılıyor ve çalışanlara bu iş sağlığı ve güvenliği konusunda daha kapsamlı eğitimler veriliyor.
Tüm alanlarda olduğu gibi iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinde de, kurumlar ve çalışanlar sınıf içi eğitimde bazı sorunlar ile karşılaşıyor. Bu sorunlar;
2018 yılında yapılan Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik değişikliği ile, artık İSG yenileme eğitimleri dijital eğitimler ile birlikte gerçekleştirilebiliyor. Peki dijital eğitimler, sınıf içi eğitimlere göre nasıl faydalar sağlıyor?
Enocta olarak, İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi alanında kurumlara kaliteli bir eğitim sunmak ve bu alandaki eğitimlerin kalıcılığını artırmak adına, Artı Danışmanlık konu uzmanlığı ile bir dijital eğitim hazırladık.
Bu alandaki en yetkin eğitim olan, Artı Danışmanlık konu uzmanlığında hazırlanan; Enocta desteği ve Med Akademi danışmanlığı ile sunulan güncel mevzuata uygun, etkileşimli, İSG genel, sağlık ve teknik konularını içeren İSG 360° Eğitim Programı online olarak kullanımınıza hazır. Peki İSG 360° Eğitim Programı’nın diğer eğitim programlarından farkı ne?
İSG 360° Eğitim Programı’nın örnek ekran görüntülerine aşağıdan ulaşabilirsiniz;
Programı tamamlayan çalışanlara sağlanan özel katılım belgesi sunulan İSG 360° Eğitim Programı, mevzuatta yer alan aşağıdaki konuları kapsıyor:
Eğer İSG 360° Eğitim Programı ile ilgili demo isterseniz, hemen iletişime geçin!
CNBC tarafından Ekim 2021'de gerçekleştirilen bir ankette teknoloji sektöründeki yöneticilerin %57'si kalifiye çalışan bulmanın bir numaralı endişeleri olduğunu bildirmiş – bu endişe, tedarik zinciri sorunlarından ve siber güvenlik tehditlerinden daha üst sırada yer alıyor.
Çağ değişti. “Eskiden…” ile başlayan cümleleri dikkatli dinlediğimizde ne kadar yol aldığımızı görmemek neredeyse imkânsız. Çağ ile birlikte birçok sektör de değişti. Teknoloji, sanayi, otomotiv, telekomünikasyon ve daha nicesi… Tüm bu değişim ve dönüşümler, eğitim sisteminin değişmesine ve gelişmesine öncülük etti. Bir düşünün, 15 yıl öncesine kadar “mobil eğitim” kavramından bahsedebilir miydik? Elbette edemezdik fakat eğitim platformları hakkında konuşabilirdik. Çünkü mazisi çok daha eskiye dayanıyor. İşte tam da bu noktada, Türkiye’deki ilk e-öğrenme girişimi olan Enocta Platformu hayatına devam ediyor. Günümüzde sadece hayatta kalmak önem arz etmiyor, günün koşullarına uyum sağlamak en önemli konuların başında geliyor. Bu sebeple platform her gün gelişiyor ve çağa uygun olarak şekilleniyor. Kuşkusuz bu değişimleri tetikleyen en önemli unsurların başında ise gelişen teknoloji ve internet yer alıyor.
“Off yine mi eğitim atanmış hem de zorunlu mu?” Eğitim ve gelişim ile ilgilenen kişiler olarak kurumlarınızda bu cümleyi çalışma arkadaşlarınızdan ne kadar sıklıkla duyduğunuzu durup bir düşünün. Sonrasında şunu bir soralım; her eğitim atamasında mı yoksa sadece zorunlu eğitimlerde mi duyuyoruz? Cevabınız hepsi mi? O zaman süreçlerinizi gözden geçirmenizin ve birtakım şeyleri değiştirmenizin zamanı sizce de gelmedi mi?